Rondje Paterswoldsemeer
We gaan los over:
Tickets bestellen (u wordt omgeleid naar de externe bestel site)

Veelgestelde vragen

Ja, het traject is goed begaanbaar met een rolstoel of scootmobiel.

De start vindt plaats tussen 19.00 en 20.00 uur op de kade bij Kaap Hoorn / Teuntje de Slak (adres: Kaapse Baan 1) dat tevens ook het eindpunt van de wandeltocht is. De eerste wandelaars kunnen starten vanaf 19.00 en de laatste uiterlijk 20.00 uur.
Bij meer dan 500 aanmeldingen zullen we de starttijden gaan spreiden. Wanneer dat het geval is, krijgt u daar vanzelf informatie over. Als u dat niet krijgt, kunt u zelf bepalen hoe laat u wil starten. Op het ticket staat ook alle belangrijke informatie over de start en het parkeren.
 

Tickets bestel je eenvoudig via de website! Klik op "Bestel hier je tickets" in de rechterbovenhoek van de website en je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelomgeving van MGTickets.

Het inschrijfgeld bedraagt EUR 10,00. Het bedrag is exclusief de administratiekosten die in rekening worden gebracht voor de geautomatiseerde inschrijving en de efficiënte afhandeling bij de start. Aangezien deze service niet kosteloos is en wij die kosten niet in mindering willen brengen op de donatie voor de goede doelen, vragen wij een EUR 1,00 administratiekosten per bestelling. Wanneer u dus meerdere kaarten tegelijk besteld, betaalt u eenmalig de administratiekosten van EUR 1,00.
 

Bij voorkeur dient u zich online in te schrijven. Door online uw tickets aan te schaffen houden wij goed zicht op de limiet voor 2.000 deelnemers. Bovendien hoeft u op de avond zelf dan niet in de rij te staan.
 

Helaas, als door bijzondere omstandigheden het Midzomer Rondje Paterswoldsemeer niet doorgaat, dan krijgt u uw inschrijfgeld niet terug. Wij vragen hiervoor uw begrip. De organisatie heeft al bepaalde kosten gemaakt en die zullen betaald moeten worden. Uw inschrijfgeld gaat bovendien naar het goede doel. In het geval dat het Midzomer Rondje Paterswoldsemeer niet doorgaat wordt een zo groot mogelijk bedrag naar de goede doelen overgemaakt.
 

Normaal gesproken kan dat maar dat hangt af van het aantal voorinschrijvers. Het aantal aanmeldingen loopt hard en als het toegestane aantal deelnemers in zicht komt worden er geen tickets meer verkocht dus ook niet op de avond zelf. Als u zeker wilt zijn van deelname bestel dan tickets van te voren. 
 

Rondom de start aan de Kaapse Baan (nabij Strand Hoornseplas) ligt de Parkeerplaats Hoornseplas met gratis parkeerplaatsen. U kunt deze bereiken vanaf de Paterswoldseweg. De suppoosten wijzen de plekken aan. In verband met de verwachte drukte adviseren wij om, indien mogelijk, zoveel mogelijk te carpoolen, lopend, met de fiets of met openbaar vervoer naar de start te komen.
 

Absoluut niet! Het ontspannen wandelen, het genieten van de belevenissen onderweg en het lopen voor het goede doel is veel belangrijker. Het is geen wedstrijd.
 

De wandeltocht is in totaal 11 kilometer. Er is één afstand, er zijn geen kortere of langere routes. Wel is er tijdens de route een mogelijkheid om met een bootje een deel van de route sneller af te leggen wanneer zich de situatie voordoet dat iemand niet verder kan lopen. Dit wordt tijdens de wandeltocht aangeboden tegen extra betaling van EUR 10,00 per persoon. Dit bedrag gaat dan ook naar het goede doel van de wandeltocht. Het is niet mogelijk dit van tevoren te reserveren.
 

Hier wordt door de organisatie minimaal in voorzien. Op een aantal plekken onderweg langs de route kan gebruik worden gemaakt van de wc.
 

Hierin bent u natuurlijk vrij, maar onderweg is er ook wel wat verkrijgbaar. We vragen de deelnemers zelf hun afval op te ruimen en niet rondom het meer achter te laten.
 

Ja die mag mee, mits aangelijnd en u materiaal meeneemt om eventuele hoopjes op te ruimen.
 

Ja natuurlijk, graag zelfs, het rekeningnummer is: NL03 ABNA 0446 4488 26 t.n.v. Rotary Club Groningen-Oost. Mocht u een bijdrage doen, dan graag onder vermelding van: Midzomer Rondje Paterswoldsemeer. Dan zorgen wij dat het aan de totale opbrengst voor Stichting Leergeld wordt toegevoegd.